Primeste articolele pe e-mail!

Ai fost abonat cu succes!
Te rugam sa incerci din nou mai tarziu!

Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă este o organizație nonguvernamentală non profit, care are în centrul preocupărilor sale dezvoltarea durabilă. Suntem un partener de încredere în sprijinirea implementării Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă atât la nivel local, cât și la nivel național. ARDLD militează pentru ca cele 17 obiective, incluse în Agenda 2030, să devină o preocupare comună, atât pentru Guvern, autorități centrale și locale, dar și pentru mediul de afaceri și organizații ale societății civile.

Definiția clasică a dezvoltării durabile, respectiv - "dezvoltarea care satisface nevoile prezentului, fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi," reprezintă doar un punct de plecare pentru preocupările noastre. În ultimii 30 de ani, la nivel global, administraţia centrală şi cea locală, mediul de afaceri, şi societatea civilă au acceptat principiile dezvoltării durabile ca vectori ai schimbării. Dezvoltarea durabilă a devenit, astfel, baza unei noi perspective pentru întocmirea strategiilor atât la nivelul instituțiilor şi/sau organizațiilor internaționale, cât şi la nivelul Guvernelor naționale.

În România, Guvernul, întrunit în şedinţă la 12 noiembrie 2008, a dezbătut şi aprobat Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă la orizontul anilor 2013–2020–2030. Strategia stabileşte obiective concrete pentru trecerea, într-un interval de timp rezonabil şi realist, la un nou model de dezvoltare propriu Uniunii Europene şi larg împărtăşit pe plan mondial - modelul dezvoltării durabile - orientat spre îmbunătăţirea continuă a vieţii oamenilor şi a relaţiilor dintre ei, în armonie cu mediul natural.

Datorită complexității și duratei precum și a impactului major pentru toate aspectele realității, procesul de dezvoltare durabilă a fost adaptat și optimizat în mod constant prin implicarea directă a administrației centrale și locale, mediului de afaceri, dar și, mai ales, prin activitatea ONG-urilor. Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă (ARDLD) are capacitatea să fie un partener serios pentru orice instituție publică, ONG, companie privată, investitor, care și-a propus ca obiectiv implicarea în procesul de dezvoltare durabilă a României.