Primeste articolele pe e-mail!

Ai fost abonat cu succes!
Te rugam sa incerci din nou mai tarziu!

Globalizarea face ca mediul de afaceri de astăzi să fie caracterizat printr-un amestec complex de riscuri și oportunități. Nu mai există niciun sector de business care să nu poată fi perturbat, într-un timp scurt, de factori nenumărați și foarte diferiți, cum ar fi o nouă tehnologie sau lipsa bruscă a unor resurse naturale. Piețele noi se dezvoltă rapid, în timp ce umanitatea se confruntă cu provocări majore - creșterea populației și un deficit tot mai mare de resurse. 

Atât consumatorii și cât și investitorii, de la antreprenori la mari corporații, sunt mai bine informați și au început să aibă disponibilitatea de a acționa pentru a reduce presiunea pe care planeta noastră o suportă. În ultimii ani, s-a putut constata că există o înțelegere tot mai bună - mai ales la nivelul marilor investitori – legată de faptul că nu este suficient ca firmele să fie preocupate exclusiv de profit. Este esenţial ca întreaga activitate economică să țină cont de impactul pe care acțiunile din prezent îl va avea asupra viitoarelor generații și implicit asupra profitului pe termen lung. Oamenii de afaceri care înțeleg această provocare iau măsuri și se orientează către o economie sustenabilă. 

Devine evident faptul că cele 17 obiective globale de dezvoltare durabilă nu restricţionează dezvoltarea economică ci conturează noi piețe, noi oportunități pentru companii din întreaga lume care respectă principiile sustenabilităţii.

Trebuie acceptat faptul că resursele sunt limitate. Echilibrul este elementul cheie al sustenabilității. Pentru o economie sustenabilă, este necesar că principiile economice stabilite de obiectivele globale să fie transformate în realitate la nivel local și aceste principii să se regăsească în modul de administrare a tuturor afacerilor locale.

ARDLD promovează principiile economiei sustenabile și susține implementarea acestor principii în toate domeniile.