Primeste articolele pe e-mail!

Ai fost abonat cu succes!
Te rugam sa incerci din nou mai tarziu!

Salvând ODD-urile

Evenimentul SDG Moment aduce în atenția lumii cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă acceptate de către țări în Decembrie 2015. Ediția din acest an, care a avut loc în data de 19 Septembrie 2022 aduce în discuție Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în condițiile crizei costului vieții, a războiului din Ucraina și a pandemiei de COVID-19.

Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres a evidențiat nevoia de conștientizare a "momentului de primejdie" cu care se confruntă lumea.

Acesta a declarat că deși "era tentant" să punem prioritățile pe termen lung deoparte, dezvoltarea nu ar fi putut să aștepte în contextul conflictelor, castastrofelor climatice, a divizunii, a șomajului și a altor provocări.

"Educația copiilor noștri nu poate să aștepte. Locurile de muncă demne nu pot să aștepte. Egalitatea completă pentru femei și fete nu poate să aștepte. Serviciile de sănătate complete, acțiunile semnificative pentru mediu, protejarea biodiversității- acestea nu pot fi lăsate pe mâine" a punctat António Guterres.

Președintele adunării generale , Csaba Korosi a continuat mesajul transmis de Secretarul General, aducând în discuție nevoia acută de a ne "re-dedica ODD-urilor". Acesta a cerut statlor membre ale Națiunilor Unite să se țină de promisiunile făcute și să acționeze în consecință.

Ambasadoarea UNICEF Priyanka Chopra Jonas le-a reamintit tuturor celor prezenți că nu a mai rămas mult timp până la deadline-ul din 2030 de atingere a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

"Cu toții merităm o lumea justă, sigură și sănătoasă în care să trăim. Prezentul și viitorul sunt în mâinile voastre" a declarat ea.